Çarşamba, Haziran 14, 2006

Cevat, Popo ve Dünya Kupası


Kafa ve/veya kalça yaşınız 16 dan küçükse lütfen bu yazıyı okumayınız.

Yıllar ama yıllar önce bir Cevat varmış. Ona sormuşlar;
Niye kalkıyorsun sabahları? diye.
‘Çünkü uyanıyorum’ demiş Cevat uykulu ve çapaklı gözlerini ovuşturarak saf saf.

Demez olaymışsın be Cevat, vermez olaymışsın o cevabı, olanlar olmuş ondan sonra.

Denk gelmiş, tabii ki ihtiyaçları varmış büyük büyük dedelerimizin, anneannelerimizin, babaannelerimizin. Oturmuşlar düşünmüşler, işin içinden cıkamamışlar. DöRt yana haber salmışlar, keçi sakallısı, derin bakışlısı, sivri burunlusu, çok okumuşu toplanmış, gecelerini gündüzlerine katmış, Cevat’ın ne demek istediğini anlamaya çalışmış, olmadık anlamlar yüklemiş. Cevat’ın dedikleri ham olmuş bir kere, yıllar birbirini kovalamış, pireler berber, develer tellal olmuş, Cevat’ın gövdesi tıngır mıngır toprağa kavuşmuş, huzur bulmuş, ama kimse bilmemiş. Aslında kimse Cevat’ın kendisi ile de ilgilenmemiş, kimsenin ruhu duymamış.

Cevat’ın bu cevabı üzerine, cilt cilt kitaplar yazılmış, bazıları Cevat’ı peygamber bellemiş, ona şeytanın ta kendisi diyenler olmuş, yüz binler peşinden koşmuş, peşinden koşanların peşinden koşmuşlar, oluk oluk kanlar akmış, sırf bu yüzden devletler yıkılmış, yenileri kurulmuş. Denizler yer değiştirmiş, Cevat’tan bilmişler, Ay sıkılmış güneşin arkasına saklanmış, düştükleri karanlığın hesabını Cevattan sormuşlar, ne olduysa olmuş ama hep Cevat’ta aramışlar cevabı, Cevat’ın cevabında.

Cevat’ın cevabının dayanılmaz hafifliği yüzyılları aşmış

Ah Cevat! Olmadı be Cevat, bu cevattan sayılmaz. Bu cevabı Cevat bile cevap saymaz.

Etrafımızda diyorum; bizzat etrafımızda, aslında olup bitenler basit şeyler.

Siz çok dolambaç mısınız ki sorunlarınız o derece katmerli olsun.

Gün içinde ne kadar yalnız kalıyorsun götkafalı kardeşim?

Durun, hemen davranmayın! Dellenmeyin hemen canım. Öyle demek istemedim. Daha devamı var; Biliyorum, bu soruya cevabın seni bile şaşırtacak kadar kısık sesinle olacak ama...

Sanki yalnız kalsan o şekilli kafanı kullanıyor musun ki?

Yutkun. İyice yutkun.

Şöyle yalnız kalıp düşündüğün zamanlar var mı? Kendine ait, etrafında olup bitenler, görüştüğün insanlar, sahi kim onlar? Peki, kimsin sen? Değer yargıların, seni sen yapan cevat oğlan, nerden edindin onları?

Yutkundukların bana ait ama unutma!!!!

Mutsuzluğunu tanımlayamıyorsundur büyük olasılıkla. Zaten o yüzdendir iç sıkıntın. Tanımladığımız, onu tüm nesnelliği ile kendimize ifade ettiğimiz anda, o kadar cesaretli olabiliyorsak tabii, o ruh halimiz mutsuzluk olmaktan çıkar.

Durun, hemen davranmayın! Dellenmeyin hemen canım. Daha devamı var.

Bu gerçekten de böyledir. Hadi diyelim yukarıdaki sihirli formülü uyguladınız ama hala mutsuzsunuz. İşte o zaman sevgili kardeşim kendine cehennemlerden cehennem beğen. Çünkü bu durumda kendine acıyorsun demektir. Ve bu durumda senin için elden bir şey gelmez. Sen umutsuz vakasın. Yazmasam çatlarım eğer yukarıda tarif ettiğim duruma uyuyorsan sen gerçektende tam bir götkafalısın ve 16 yaşından da küçüksün buraya kadar kaçak okuyan sevgili kardeşim!

Kimse bana uç örnekleri sıralamasın. Ben sınırlarımın ve neden bahsettiğimin farkındayım.

“Basit, basit an basit zaman basit”

Beyhude lafla vakit dolduruyoruz hepimiz.

Kafa karışıklığınız kendinizi aynada görememekten.

Kafa karışıklığından bahsetmek hele hele bu durumu basitleştirmek, döt ister hocaların arasında. Tabi bu cümlenin kaba etli kısmının üzerinde de düşünmek gerek, aynen aynada, çıplakken melun melun kendine bakıp naçiz vücudundan başka bir şey göremeyenlerin düşünmesi gerektiği gibi.

Ne demek ‘Göt istemek’? Hadi bakalım! Bu bir evvelki cümle de başka anlamlara gebe kaldı. Oysa göt gebe kalamaz.

Göt ister! Göt istemek! Şimdi çok fena kafam karıştı. Şöyle desek nasıl olacak; Göt ister göt istemek. Bu iyice içinden çıkılmaz yaptı herşeyi, iyice boka saplandık.

Bu yazıyı okuyan ve okudukça rahatsız olanlar, bunu seziyorum da yazıyorum; okurken bu sıklıkta içinizden göt demek mi rahatsız eden, yoksa sizi umutsuzca düşünmeye çağıran cümlelerim mi? Eğer ikincisi ise kendinizden rahatsız oluyorsunuz demektir, sabırlı olun. Birincisi ise lütfen yazının başına dönüp ilk cümleyi bir daha cevaplayın. He he!

Oysa göt dediğimiz şey iki tane birbirinin benzeri yağ tabakası! Büyüğü olur küçüğü olur. Şekillisi olur, ah onlar ne kadar güzel olur.

Neyse, Brezilyanın Haziranının 18inde Münih’te maçı var.

Çok yaşa sen Dünya Kupası.

Merkezefendi bu deli saçması yazısını, Latin ırkının yuvarlak kalçalı hatunlarına ve sırf ayıp olmasın diye de yumuşak bilekli futbolcularına adadı.

Cevat’ın listesi

Kid Rock – Bawitdaba
WASP – I Wanna Be Somebody Soon
Metallica – Motorbreath
SOAD – Question
Rob Zombie – Dragula
AC/DC – Dirty Deeds…
Aerosmith – Eat the Rich
Alice Cooper – Hell is Living Without You
Murderdolls – She was a Teenage Girl
Blind Guardian – I’m Alive