Cuma, Ekim 07, 2005

Angelina Jolie'nin Günlüğü


Hazır Ramazan ayı da gelmişken, Dünya'nın durumu hakkında bir kez daha düşünüp, oruç tutma eylemini manasız bir ritüel olmaktan çıkartıp, nefsimizi kontrol ettiğimiz ve bu sayede Dünya'nın çeşitli yerlerinde açlıkla mücadele eden insanları anlamaya çalıştığımız bir deneyim haline getirmeye çalışmamızda fayda var. Bu bağlamda iftarda kıtlıktan çıkmış gibi yemek yiyip, Ramazan ayını tüketim çılgınlığına çevirmek yerine oruç sayesinde dinginleşen bendenimizi ve ruhumuzu Dünya'nın ciddi meseleleri hakkında düşünmemizi kolaylaştıracak bir zemin hazırlamak için kullanabiliriz. Ramazan ayını ve dini inançlarımızı sömürmek için yapılan reklam kampanyalarına kanmayıp (misal: iftarda 10 litre kola tüketmenize gerek yok) Ramazan ayında yemeğimizden kısarak biriktirdiğimiz paraları açlık içinde yaşayanlara yardım amacıyla kullanmalıyız. Beyler ve hanımefendiler, iftarda gösteriş yapmak için kredi kartınıza yükleneceğinize Ramazan pidenizden ayırdığınız bir parçayı ihtiyacı olan birine veriniz. İnanın ki böyle daha anlamlı olacak 11 ayın sultanı.

Bu konuyla yakından ilişkili olarak sizlere Angelina Jolie'nin Günlüğü'nü öneriyorum. Bakın elin gavuru nasıl gitmiş Kongo'lara, neler görmüş...

Bu arada, cola turka reklamındaki veletlerin onlarca cola turka kutusunu biriktirip çeşitli şebeklikler planlamak yerine "bu ay cola turka içmeyelim, ona harcayacağımız parayı biriktirip okuldaki fakir arkadaşlarımıza yardım edelim" demesi Ramazan ayınının ruhuna daha çok yakışırdı.

Hiç yorum yok: