Salı, Temmuz 26, 2005

Yağmur

Bugun de yagmurlu bir sabaha uyandik denebilir. Tabii denebilmesi illa bu sabah yagmur yagiyor olmasini gerektirmez. Pek ala dun gece yagmur yagmis olabilir ve yataktan yeni kalkmis halde sen, ustunde donun, tek gozun acik, kafanda kukuleta olmus saclarini karistirarak perdeyi aralayip ve camdan bakarak, islak yerleri onlardan sorumlu islak yapraklari gorup, yagmurlu bir sabah diyebilirsin, ve o sirada tek damla dusmuyordur gokyuzunden.
Bu cok onemli bir konu!
Bunun gibi sabah uyandiginda da canin sikkin olabilir. Ama bunun dun aksam yagan yagmur veya yagmurlu bir sabaha uyanmisliginla ilgili olmasi ihtimali pek dusuktur. Hatta o kadar dusuktur ki yok gibidir. Buyuk ihtimal, eger sen boyle uyaniyorsan kalinti bir sorun ve pek muhtemel sorunlar birikintisi kafani terketmemistir.
Herhangi bir sorunun kafani terketmesi icin iki olasilik vardir. Ya o sorunu olusturan sebepleri nesnel bir sekilde cozeceksin veyahut gormezden gelecek onemsemeyeceksin. Veyahut durumu aslinda bir terketme degil kabullenmedir, paragrafin basinda yalan soyledim.
Genelde ikincisi olur. Yani, veyahut durumu. Ki oyle yaptigimizi zandederiz. Yani onemsiz oldugunu kabullenip yastik alti yapariz. Ancak o yastik sorunlarin islakligini bir yere kadar emer daha sonra ne olur. Her allahin gunu yagmurlu bir sabaha uyandigini dusunur ve caninin buna sikildigini sanirsin. Gunesli bir gune bile uyansan senin icin farketmez cunki islaklik ve yagmur kafanin icindedir.
Ve is oyle zivanadan cikar , oyle gunler gelir ki bir sure sonra, gunesli bir havada yagan yagmura kufrederek evden cikarsin. Tepede gunes, sokakta tek semsiyeli sen ve yine tek islak sen olursun.
Degil mi?

Hiç yorum yok: